pondělí 21. července 2003

Vysílání kolečka Ponocování z kóty Kubánkov 661 m.n.m.

V neděli 20. července jsme i přes velmi silné rušení vyrazili opět na externí vysílání kolečka.

     I když jsem měl po docela náročné cestě na kole (cca 80 km), rozhodli jsme se opět na poslední chvíli vyrazit. S Mirdou jsme se domluvili, a i když jsem z kola seskočil okolo 20-té hodiny, tak už ve 20:50 jsem byl v autě směr Příbor. V Příboře se připojil Mirda a pokračovali jsme na mou oblíbenou kótu v Palkovických hůrkách.
     Vzhledem k tomu, že jsme vyráželi na poslední chvíli, tak to naše stavění stožáru včetně antény probíhalo docela zajímavě.
     Ve 22 hodin jsme zabíjeli poslední kolík do země a já mohl zapojit vysílací zařízeni ke zdroji signálu. (naše vysílací zařízení pro tento večer: stanice President Harry, anténa 5/8 sirtel, 6m stožár a 20m kabelu RG58). Rušení na pásmu se pohybovalo v rozmezí 5-8 S, ale i přes tyto obtíže se nám povedlo udělat přes 30 spojení.
     Naše vysílání jen krátce narušil nějaký pán, který kolem zrovna projížděl a velmi se mu nelíbil náš kabel položený na cestě. Jak říkal - jezdí tu každý den a ten kabel tu nikdy nebyl. ( Na vysvětlenou, je na tomto kopci umístěn vysílač Kiss rádia Morava a telefonní převaděče ) Asi si myslel že jsme snad nějak napojeni na ten vysílač :-) .

Žádné komentáře:

Okomentovat