úterý 22. července 2003

Portejblujeme a portejblujeme...

Poslední dva víkendy jsme vyjížděli a testovali se zajímavými výsledky.

     První výjezd byl 12. července, navštívili jsme kopeček Vrchy (Hájovská hůrka), 424 m/m. Typicky vlažně začínající akce, která se vykrystalizovala až při domlouvání. Jindra Sever vytvořil novou anténu ¼ GP, typický hastroš, kterou bylo třeba porovnat, vyzkoušet a otestovat oproti jiným anténám.
     Jindrova čtvrtka vévodila mému 8-mi metrovém stožáru, proti ní portejblová čtvrtka s drátěnými radiálami made by MirdaV a testovací soupravu jsme posléze doplnili typickou polskou půlkou, obě na šestimetrovém stožáru. Technické záležitosti zanechám povolanějším, pouze bych si dovolil konstatovat, že každý šťastný majitel své antény sezdal, že má to nejlepší zařízení pod sluncem a druhé takové stějné není:-).
     Co do účasti, začínali jsme v sestavě Jindra – Mirda. Hodinu a půl jsme ukecávali Quicka aby vyjel, a Kalamitu, aby jej pustila. A opravdu, po slíbení brzkého návratu, modrého z nebe a všeho, co se jen slíbit dá, byl Quick propuštěn a vypuštěn a mohl se dostavit, překvapivě přijel morálně podpořit a domovskou kótu zkontrolovat Vojta Hájov.
     Za zmínku stojí spojení na exp. Evropani do Bystřice nad Pernštejnem (JN89DN), exp. Smrček na Řehořovském vrchu u Jihlavy, Petr Opatov Praha, port. Kolín a další... Prostě podařená akce vedená projednou opačně, než klasická expedice. Hledali jsme po kanálech a vlastně jsme nedali snad jedinou výzvu...
     O týden později jsem, po slibu své dceři Katce, naházel věci do auta a vydali jsme se opět na Hájovskou hůrku, abychom zjistili, že příjezd je již zatarasený. Blesková změna plánu a již prcháme na Puntík (vlastně se nejmenuje Puntík, ale Holivák, jak již dříve zmiňoval Junior). Anténa bleskem vztyčená a hrr na to. Doposud však nepadla zmínka o počátečním čase: pozdní návrat z chalupy zapříčinil, že jsme z domu vyráželi kolem čtvrt na jedenáct (večer) a anabáze se změnou QTH nám časově taky nepřidala.
Ale... dobře vše dopadlo, Katka se osvědčila jako dobrá zapisovatelka a komentátorka stavění a bourání antény ...
Díky všem za spojení a naslyšenou.
Mirda

Žádné komentáře:

Okomentovat