sobota 12. července 2003

Co bylo na oslavu 5. let Kolečka Ponocování?

Ve 30. týdnu roku 2002 slaví kolečko Ponocování 5 let od svého vzniku. Další vývoj ještě neznám, ale je z cela jisté, že budeme vyrážet na portably a zvýšíme tak dosah kolečka na Moravě alespoň některé dny.

   Některé tyto akce již proběhly, snad i úspěšně. První se konala 10. 7. na vyvýšeném místě mezi Studénkou a Bílovcem (respektive přímo na Bílovcem). Akce (tzv. KULOVÝ BLESK) byla zorganizována narychlo. Tento nápad se mi zrodil asi v 20:30hod. Kolem 21:10 jsem houknul na Mirdu z Příboru,zdali se nechce této výjimečné akce :-) zúčastnit a tak přesně ve 21:59 jsem zapojil konektor antény do stanice a mohlo začít vysílání. Nutno podotknout, že anténu, kterou jsem použil, jsem do té doby neměl odzkoušenou, natož abych tušil v jakém je stavu. Ukázalo se, že není taková jak se původně zdálo, i přesto jsme z ní kolečko odvysílali. Poznámka na okraj: anténu jsme stavěli na 6ti metrový stožár, patřící právě Mirdovi z Příboru.
   Po tomto vysílání jsme s Mirdou probrali možnosti dalších míst vhodných k odvysílání kolečka. A tak jsem druhý den (11. 7.)opět zavelel a vydali jsme se na další místo. Tentokrát byl jako cíl určen na kopec, který se nachází v Oderských vrších nad městem Fulnek. V místní části Děrné jsme na co možná nejvyšším místě (cca 450 m. n. m.) rozložili stanoviště u cesty. Hodlali na tomto místě vyzkoušet čtvrtku anténu od Mirdy. V Děrném mají chalupu rodiče od Mirdy, takže jsme tam nebyli sami a celá vysílací sestava vypadala takto: DJ Quick Studénka, Mirda Příbor, Lenka Příbor, Tata Mirek Ostrava-Poruba, Bohunka Ostrava-Poruba a Míša Ostrava-Poruba. Po postavení antény jsme vyhledali na pásmu pár obětavců, vyzkoušeli na nich naše zařízení. Zavolali jsme i na 2.-ho vedoucího kolečka(Jindru z Kopřivnice) a porovnávali Mirdovu čtvrtku s mojí mobilní 7/8-nou. Ve 22:00 jsme zahájili vysílání. Rušení nám přálo, protože se pohybovalo jen okolo 1S, ale počet účastníků nějak nevzrostl. To bylo sice škoda, ale stálo to zato. Když už jsme byli sbalení a pomalu i na odjezdu, tak nás ještě kontrolovala Policie ČR, protože přeci jen tři auta u cesty v poli a kolem trochu živo se vymykalo standardům.
   To byly první dvě akce a další se chystají a to včetně našeho narozeninového týdne. Zatím mámě ještě v plánu jednou zopakovat Děrné a v oderských vrších navštívit i Veselský kopec, ze kterého by to mělo být otevřeno jak na Ostravu tak i směrem na Přerov a Prostějov. Dalším adeptem je ještě kopec s docela zajímavým názvem PUNTÍK. Tento se nachází nad obci Rybí (mezi Kopřivnicí a Novým Jičínem) s nadmořskou výškou okolo 500 m. n. m. . Případné infa z těchto portablů určitě na stránkách přinesu. Tak doufám na slyšenou na některém z těchto kopců.

Žádné komentáře:

Okomentovat