sobota 12. července 2003

Pětileté výročí trvání Kolečka Ponocování

Dne 14. září proběhlo vysílání kolečka ponocování speciál v rámci pětiletého výročí vzniku a tříletého znovuobnovení vysílání. Kóta která padla v návrhu byl opět Kubánkov 661 m.n.m. v lokátoru JN99DP.

   Na kopec jsme přijeli okolo 20.-té hodiny ve složení Kalamity Jane Studénka, Jindra sever Kopřivnice a já (DJ Quick Studénka).Po rozbalení antény a stožáru, který říká pane Mirdovi Příbor, jsme přesně ve 20:30 zahájili na našem kolečkovém kanále EXPEDICI PONOCOVÁNÍ neboli KOLEČKO PONOCOVÁNÍ SPECIÁL.
   Rušení nám přálo, neboť se krátce po začátku vysílání začalo uklidňovat. Mikrofonu jsem se ze začátku chopil já a Jindra sever zase zapisovacích potřeb a deníku. Asi po 45 spojeních jsme si to zase vyměnili, i když chvíli zapisovala i Kalamity Jane. Krátce po půlnoci, kdy jsme už měli okolo 90-ti spojení musel už Jindra (po několika upozorněních) odcestovat na své domácí QTH. Kalamity Jane mi v autě usnula a já tedy vysílal sám.

   Počasí se ještě ke všemu začalo zhoršovat. Před jednou hodinou se rozpršelo a to docela silně. K tomu se ještě přidaly dva záblesky i se zvukovým projevem, které stačily k tomu, aby Kalamity Jane zavelela k odjezdu. To jsem odmítl, protože v průtrži mračen jsem nehodlal sundávat anténu. Naštěstí víc blesků v blízkosti nebylo a tak jsme pokračovali dál a to až do 2:30. To už přijel na kopec i Mirda Příbor, který mě pomohl balit celé vysílací stanoviště.
   Závěrem snad jen, že jsme nachytali 109 spojení. První byl Exa Ostrava-Výškovice a celé to uzavírala Viktorka Frenštát. Nejvzdálenější spojeni byla expedice Radegast z Horské kvildy na Šumavě (na 80% měli asi směrovku). Příští rok se takové akce budou určitě opakovat, takže se na na to budeme těšit.
A zde si můžete stáhnout pamětní list z této akce!

Žádné komentáře:

Okomentovat