sobota 12. července 2003

Historie a vznik Ponocování v roce 1997

Kolečko Ponocování vzniklo koncem července v roce 1997 po vzoru tehdejšího vysílání kolečka Večerka Morava na 27. kanále, které vedl Komodor Kopřivnice (proslulo odporem Komodora opustit "27" kvůli tomu, že tam měli polské stanice vyvolávací kanál a to bylo příčinou stížnosti na něj na stránkách "Výzva na kanále").

   Kolečko ponocování vzniklo koncem července v roce 1997 po vzoru tehdejšího vysílání kolečka Večerka Morava na 27. kanále, které vedl Komodor Kopřivnice (proslulo odporem Komodora opustit "27" kvůli tomu, že tam měli polské stanice vyvolávací kanál a to bylo příčinou stížnosti na něj na stránkách "Výzva na kanále").
   Toto kolečko spackali dohromady DJ Quick Studénka (Radek Albrechtičky) a Martin Morava Studénka, který ovšem po 3 dnech vše vzdal. (Snad očekával, že tam bude mít plno hned od začátku...). Čas vysílání byl stanoven v návaznosti na vzorové kolečko, které končilo ve 22.00. Pak začínalo Ponocování vysílat na 30. kanále, který byl v den prvního vysílání nejčistší a už nám to zůstalo. Seznam účastníků se pomalu rozrůstal. Začal jsem jej zpracovávat v počítači v programu Excel. Do tabulky, kterou jsem si vytvořil, začaly zapadat první zápisy v podobě modrých teček, které jsem pojmenoval "BLAUPUNKT". Taky vznikla první znělka, kterou jsem vytvořil ještě ručně, pomocí CD přehrávačů a mixpultu. Znělka měla úspěch, a mnozí čekávali na kanále už pár minut před 22 hodinou, aby ji nepropásli. Tehda se vysílalo ještě denně a musím uznat, že to dávalo pořádně zabrat. Někdy okolo září se zrodil nápad druhého vedoucího, (protože ve dvou se to lépe táhne). Jednohlasně jsem zvolil do této funkce Myšku Miky (Frýdek Místek), která neměla nic proti. A už jsme byli dva... Účast se pomalu, ale jistě zvedala, takže průměr byl denně cca 24 - 27 účastníků. Rekord byl něco málo přes 40.
   Dne 24. 12. 1997 došlo k jedné zajímavosti a hlavně ke zpestření tohoto vysílání. Po domluvě s Komodorem Kopřivnice jsme spojili vysílání Večerky Morava a Ponocování do jednoho velkého kolečka, které začalo ve 21 hodin na kanále 31. Vedoucí tohoto vysílání byli: Komodor Kopřivnice, DJ Quick Studénka a Myška Miky Frýdek. Po 22 hodině jsme se přeladili na kanál 30 a pokračovali na domácím až do 23 hodiny. Kolik bylo účastí ten den už přesně nevím, protože moje záznamy se bohužel někam zatoulaly, ale zcela určitě přesáhly číslo 60.