sobota 12. července 2003

Kolečko Ponocování s Expedicí Mosty na Lysé Hoře.

Ve dnech 3. - 4. září se odehrála snad zatím nejzajímavější akce tohoto roku. V neděli 1. září mě Mirda Příbor dotazoval, zda nemám zájem vysílat kolečko z Lysé Hory. Vše souviselo s akcí kterou započal v Holicích na srazu Milan 42 z Hradce Králové (vydavatel časopisu VÝZVA NA KANÁLE). Jednalo se o sérii expedičních vysílání jednoduchým názvem MOST.

     Takže ve stručnosti se jednalo o expediční propojení mezinárodních CB srazů v Holicíh a Donovalech. Mezi vysílací kóty patřily tyto: 30. 8. Holice, 1. 9. Lázek, 2. 9. Bludný(s výpomocí expedičních týmů Pohoda a Odysseus), 3. 9. Lysá Hora (s výpomocí expedice Ještěr a Kolečka Ponocování), 4. 9. Velký Javorník (s výpomocí Jordána Loučka a Pavlem Závišice), 5. 9. Martinské hole (s výpomocí Janko tatra Martin), 6. 9. Donovaly (s týmem SCBR).
     No a Lysá hora padla původně na Lumíra z Místku. Vzhledem k tomu, že Lumír bohužel nemohl tak celá tato akce padla na Bedra Mirdy. A tak ho napadlo, proč nespojit tuto velice zajímavou akci právě s kolečkem Ponocování. Vše se pochopitelně sjednávalo během dvou dnů a konečný verdikt o snad úspěšné akci padl v pondělí (2. 9.) večer. Po zajištění si dovolené na středu mohlo vše vypuknout. Vše také záviselo na tom kdy se Mirda a taky já vrátíme z práce. Původní plán, že okolo 18-té hodiny vyjedeme z Příbora se trochu posunul (cca 45min.), ale vše jinak pokračovalo jak mělo. Já vzal anténu sirtel 5/8 a stanici allamat 296, Milan 42 náhradní anténu 1/2, která byla jeho cestovní do vlaku a Mirda Baterie, stožár 6m a kabel. Do auta se s námi přidaly ještě Míša Ostrava - Poruba a Kalamity Jane Studénka. Klasická akce kulový blesk...
     Nakonec vše dopadlo dobře. Milan 42 se dostal do Příbora, kde našel Mirdu, který dorazil s Míšou, posléze dorazil DJ Quick + Kalamity, našlapali jsme věci do expedičního vozidla a slavnostně s již zmíněným zpožděním vyrazili. Krátká zastávka ve Frýdku-Místku a hurá na kótu. Na Ve 21.00 konečně stála anténa, žádný časový rekord ve stavění nepadl, ale není důležitá rychlost, ale důkladnost - Lysá je Lysá. Jen tak mezi řečí: důkladnost se vyplatila, v noci fučelo, až to pěkné nebylo, ale anténa vydržela. Takže v devět večer se roztočil brejkostroj ústy Milana 42, ve 22.00 vystřídal Quick, aby z Lysé hory potáhnul kolečko a ve 23.00 již pokračoval Milan 42. To již venku bylo chladno, a i když teplota 13 stupňů může být příjemná, ve chvíli, kdy není možno stát čelem proti větru nám připadalo jako o 10 stupňů méně. Slečny zalezly do stanu a nevystrčily nos až do rána. Mezitím na operátorském stanovišti se střídali brejci i operátoři, vše fungovalo tak, jak se na správnou expedici sluší a patří, abychom kolem 2.30 na krátkou chvíli zdřímnuli a honem chytat ranní ptáčata na pásmu.
     Ráno se začalo vysílat krátce po čtvrté a to se protáhlo do 8.30, kdy jsme začali balit. Cestou do civilizace návštěva u Nadi v zaměstnání, hupkydupky vrátit Lumírovi zapůjčené věci a směr Příbor.
     Vše dobře dopadlo, akce kulový plesk dobře dopadla, všichni zúčastnění přežili a proto hurá zase příště na kopec a Milane nashledanou nebo alespoň někdy na slyšenou.
     Sepsal DJ Quick s pomocí Mirdy Příbor

Žádné komentáře:

Okomentovat