úterý 15. července 2003

Historie Ponocování v roce 2002

Historický průlet rokem 2002 je připraven v tomto článku. Je sbírkou textů psaných během celého roku, ke každému datu zvlášť.

1. září 2002 - Proběhlo opět několik portablových koleček, tak bych alespoň stručně něco napsal. Vzhledem k mé docela slušné zapomnětlivosti a množství portablových vysílání, si už ani nepamatuji přesné datumy.
Jen některé z nich:
8. 8. Hájovský vršek (z počátku DX-ově zarušené pásmo až k 9S a počet spojení 24),
19. 8. opět Kubánkov (661 m.n.m., rušení 0 - 3S a20 spojení),
22. 8. Pohoř v oderských vrších (cca okolo 500 m.n.m. rušení 2 -4S a 26 spojení),
25. 8. Veselský kopec (Oderské vrchy cca 550 m.n.m. rušení okolo 3S a 25 spojení.).
   Samozřejmě, že většina akcí se neobešla bez pomoci Mirdy z Příbora, který jakožto vlastník 6-timetrového stožáru a udatný stavitel tohoto zařízení nemohl chybět. Samozřejmě pokud mu to čas dovoloval. Mimo jiné se akcí zúčastnili i Junior Studénka a Kalamity Jane Studénka.
   
8. srpna 2002 - Včera jsme měli kolečko na zatím nejvyšším místě, a to na kótě Kubánkov 661 m.n.m.. Kóta se nachází v palkovických hůrkách mezi Příborem a Frýdkem - Místkem. Lokátor JN99DP.
   Akce byla opět formy Kulový blesk, ale tentokrát se projevila úžasná pohodlnost účastníků. Na kopec dojeli tři vozidla, ve kterých vyjelo na kopec pouhých 5 lidí (což je 1,67 člověka na auto :o)).
   Samotné vysílání se vydařilo i přes silný vítr. Účastníků se dostavil dostatečný počet. Zapisování při svitu Quickovy "baterečečky" nebylo sice to pravé ořechové, ale povedlo se... Bourání stožáru s anténou bylo za světel juniorovy škodověnky.
   A cesta domů byla pohodová, s krátkou zastávkou pro benzín. A pak jsme s Permoníkem v našem autíčku sledovali Quicka do doby, než odbočil domů. Kolem půl jedné ráno jsme všichni byli u svých postýlek.
   Ještě seznam účastníků a hotovo: DJ Quick Studénka, Junior Studénka, Permoník Studénka, Mirda Příbor a nakonec všeználek Vojta Hájov.
   
25. července 2002 - Další a před dovolenkové kolečko na kopci bylo dne 25. 7. v oderských vrších na kopci Pohoř. Je to kóta mezi Suchdolem nad Odrou a Odrami.
   Na toto místo jsem vyrazil s Tomášem Studénka. Počasí bylo poprvé všelijaké. S přeháňkami a to někdy docela vydatnými. Ale i tak to ještě nebylo nejhorší. Přeci jen v autě neprší (tedy pokud nemáte kabriolet s pokaženým zatahováním střechy). I zde proběhlo téměř hladce vše a taky zde padnul návrh o kolečku speciál nějakou sobotu z nějakého kopce(možná i pátek).
   
22. července 2002 - Vyrazil jsem směrem Bílovec a odtud jsem pokračoval směrem na Opavu přes vesnici Tísek, Výškovice, kde jsem odbočil směrem na Slatinu. Právě silnice mezi Výškovicema a Slatinou protíná jeden z výškových bodů okolo 450 m.n.m.. Našel jsem si odbočku do pole a tam jsem se tzv. uhnízdil.
   Vzhledem k tomu, že jsem byl tentokráte sám a nemám ještě hotový svůj stožár(ostuda :-)), tak jsem měl jen jednu trubku z budoucího stožáru a proto mi stavba antény netrvala tak dlouho. Po 12-ti minutách nebylo co dělat. A tak jsem se pohodlně usadil, a z termosky popíjel kafčo. Ve dvaadvacet jsem začal kolečko, abychom ho asi okolo 23:18 hodin ukončil za stavu 28 účastníků.
   
17. července 2002 - Jedna s hlavních naplánovaných věcí bylo zopakovat vysílání nad Děrným. Na toto místo jsme vyrazili tedy opět a to dne 17. 7. abychom vyzkoušeli moji 5/8, protože jsem ji tzv. zrestauroval.
   Po domluvě jsme vyrazili na známé místo, ještě jsme se zastavili v samotném Děrném u Taty Mirka z Ostravy - Poruby abychom mu odebrali pár šroubků na mé radiály. Bylo nás na kopci opět docela dost. Nehledě k tomu že nás tam čekalo překvapení v podobě CBčkáře z Fulneku a to Ericha (vlkodlaka) na babetě. Bylo nás tedy na kopci opět docela dost a to: DJ Quick Studénka, Kalamity Jane Studénka, Mirda Příbor, Lenka Příbor, Junior Studénka, Tata Mirek Ostrava - Poruba, Míša Ostrava - Poruba.
   
21. dubna 2002 - Kolečko se chystá na dvě větší akce. Jednou z nich je II. ročník CB srazu na Ondřejníku, kde se budu zúčastňovat v organizačním týmu, a samozřejmě se tam chystám udělat i menší propagaci a tou druhou akcí je Expedice Ještěr, která bude soutěžit o pohár ČAK CB z Lysé hory. Hlavními aktéry Jsou Vojta Hájov, Lumír Frýdek - Místek a Mirda Příbor. Toto vysílání se uskuteční ve dnech 18. - 19. května.

Žádné komentáře:

Okomentovat