pondělí 8. září 2003

Kolečko Ponocování opět u Jestřábí

Ve čtvrtek 4. září jsme opět vyrazili na vysílací portejbl. Vzhledem k již poněkud chladnějším večerům si ještě pár vysílacích míst chceme vyzkoušet.

Ve standardní sestavě ( Mirda Příbor a DJ Quick Studénka), jsme se chystali vyrazit okolo 20-té hodiny a 30-té minuty. Náhoda tomu chtěla že jsme na pásmu potkali Černobyla Studénka. Nemuseli jsme ho ani moc přemlouvat aby souhlasil s tím, že pojede s námi. Naši Vysílací kótu jsem tak nějak vybral opět já (DJ Quick), i když to znělo docela demokraticky. Navrhl jsem totiž kóty dvě a na Mirdovi bylo aby si vybral. Na obou jsem už Ponocování vysílal, ale obě byly bez Mirdy. Bylo to v Oderských vrších, kdy první u obce Pohoř (mezi Suchdolem n. Odrou a městem Odry) a druhá u obce Jestřábí (mezi Suchdolem n. Odrou a Fulnekem). Obě tyto kóty jsou od sebe vzdáleny asi okolo 5-ti km vzdušnou čarou. Výběr padl na druhou zmiňovanou. Tuto kótu jsme již nedávno absolvovali s Juniorem Studénka, jak psal ve svém článku BÍDNÁ ÚČAST.
    Tentokrát jsme ovšem vyjeli na trochu jiné místo, které bylo o něco výše. Standardně totiž hledáme vysílací místo s co nejlepší dopravní obslužností, jak by se to dalo říct odborněji. A tak první vjezd do pole byl náš a anténa postavená v poli je standardní pohled pro vysílání v Oderských vrších.
    Po postavení stožáru s anténou jsme započali krátkou diskusi na vysílací téma. O čem to bylo přesně to už si samozřejmě nepamatuji, ale důležité je že vím alespoň to téma. Pro pořádek jen zmíním naši vysílací sestavu. Anténa ½ na 6-ti metrovém stožáru s 20-ti metrovým svodem a stanicí Allamat 296.
    Říkali jsme si, že kota je to dobrá, to jsme ovšem netušili, co nás bude čekat na kolečku Ponocování. Ve 22 hodin jsme započali vysílání tak, jak se sluší a patří. Jenže to zpočátku začalo vypadat, že se bude opakovat situace, kdy jsem tu byl naposled. Vyřvávání do éteru a téměř žádná odezva. Jako první účastník byl Vojta z Hájova, který nám hned vytkl, že jsme ho nevzali sebou. Jindra sever co by druhý vedoucí se ozval z pracovního portejblu a tak jsme hulákali do prostoru se slabou odezvou.
    A tak jsme si na pásmu začali dělat z některých účastníků tak trochu šprťouchlata. Na dotaz „ Quicku odkud vysíláte“, jsem odpovídal že je to tím, že jsem si zakoupil nový druh oleje na antény tzv ANTENOL. A jedno balení vystačí na čtvrtinu antény s tím, že stojí 620 Kč bez DPH. Mirda hned pohotově zahlásil, že je to antenol třetí generace a tím samozřejmě lepší než předchozí druhé. A ihned k tomu dodal, že si ho rovněž pořídil a proto je ho taky tak dobře slyšet. Je pravda že někteří vypadali, že nemají pro naše vtípky moc pochopení, a tak jsme je trápili vždy jen chvíli.
    A tak jsme po hodině vysílání měli alespoň 20 spojení. Vysílací zařízení bylo zabaleno během chvíle ovšem tři ukecaní se nezapřou a tak jsme ještě zabředli do rozhovoru. Ne že by venku nebyla zima, a ne že by jsme ráno nevstávali do práce! A tak jsem ve velmi diskusním tempu, asi 10 minut po půlnoci zavelel že jedeme domů.
    Hodnocení beru jako pozitivní. Jinými slovy byla kóta dobrá jen lidi se už poněkud nedostavovali. Tak doufám že se to vše změní a příště ještě na slyšenou z nějakého toho vršku. Ale nezapomeňte že z domácího QTH vysíláme pravidelně.

Žádné komentáře:

Okomentovat