středa 27. srpna 2003

Kolečko Ponocování tentokrát z Pusteven v Beskydech


Po expedičním vysílání pod vlajkou Tučňáka jsme si v neděli 24. srpna říkali, že máme zas na chvíli vystaráno.
A tak relativně dost unaven jsem se doma chystal na zasloužený odpočinek. Jenže se ozval Mirda s informací, která nás docela vyprovokovala!
   Tuto informaci nebudu zatím zveřejňovat. A tak i přes velkou únavu jsem začal přemýšlet kde?? Mirda měl mimo jiné v návrhu taky kótu v lokátoru JN99FN, což se mi zdálo pro nedělní vysílání kolečka docela přehnané, i když...... :-).
   A tak jsem navrhl po chvíli hledání v mapách dvě kóty. Pustevny s nadmořskou výškou okolo 1000 m a kopec Varta u Oder s 591 m.n.m.. Toto jsem sdělil Mirdovi a ten odsouhlasil právě Pustevny. Vzhledem k tomu že u nás na návštěvě byla právě kamarádka, kterou to naše blbnutí a vysílání docela zajímalo, tak jsme ji navrhli jestli se nechce zúčastnit. Souhlasila a tak se s námi i přes prvotní nechtíc vydala i Kalamity Jane Studénka. Kamarádce jsme přiřadili volačku Katka bez Studénka a mohlo se vyrazit.
   Dojeli jsme do Příboru, kde jsme přesedli do mirdova vozu a vyrazili. Po cestě jsme si ještě udělali spojení na Frantovu cestičku okolo Frýdku i s reklamou na naši kótu. Po 21 hodině jsme byli na místě.
   Začali jsme hledat vhodné místo na umístění antény, což nám nedělalo téměř žádný problém. Větší problém byla snad jen tma. Začali jsme tedy se stavbou stožáru i antény a holky nám dělaly světlušku. Bohužel Mirdovy baterky už nepatřily mezi nejsilnější, a tak jsme asi polovinu práce dělali po tmě. Ještě že už to známe nazpaměť. Vše se tedy zdařilo a po připojení antény jsme započali reklamní akci na kolečko Ponocování na všech možných kanálech včetně opakovače na 23 kanále. A aby všech těch provokací nebylo málo, začali jsme vysílat ještě o 3 minuty dříve než je standardně ohlášený začátek.
   Během vysílání se nám ozvalo 41 účastníků, z toho i tři slovenské stanice(jmenovitě Rudo Kysuca a Michal Dubnica a Barny Bánovce nad Bebravou). A z těch vzdálenějších to byly Květoš Troubelice, Eso77 Šumperk, Petr a Hanes Rájec u Zábřehu na mor. a Jirka Moravský Beroun.
   V závěrečném hodnocení bych akci označil jako velmi úspěšnou, takže i velká únava byla vykompenzována. Katka bez Studénka byla nadšená a snad se s námi zúčastní i dalších akcí.

Žádné komentáře:

Okomentovat