neděle 10. února 2013

Vzpomínání na rok 2011

Kalendář ukazuje již letopočet o dvě čísla vyšší. Píše se rok 2013. Proč se tedy vracím k roku 2011? Je to jednoduché, nemocenská mě připoutala doma, měl jsem čas a navíc se znovu objevila chuť vrátit se k záběrům, které vznikly při příležitosti Éteru bez hranic.

Od roku 2011 je pro mě EBH velmi citlivým tématem. Pravidelně procházím články na CBDX.cz a do dnešního dne osobně o EBH diskutuji s přáteli. Protože mám diametrálně názor na vše, co se kolem EBH od roku 2011 děje, v roce 2012 jsem se jej už neúčastnil a ani nekomentuji komentáře na jiných serverech.

Respektuji názory a "právo" vyhlašovatele soutěže na obsah pravidel, nepouštím se do diskuzí na stránkách CBDX, protože jsou to klubové stránky a reflektují názor klubu. Ani tímto příspěvkem se do dišputací pouštět nechci. Nicméně se dá očekávat, že se někdo může ozvat.

Proto pár myšlenek ve zkratce:
- od roku 2011 se už nejedná o EBH ale o Éter s hranicemi - pravidla vymyšlená Milanem 42 byly pozměněny a dle mého názoru k horšímu.
- Chci-li bojovat o vítězství z Moravy, musím do Čech nebo na Slovensko.
- možnosti na Moravě k navázání spojení delšího než 100km je výrazně složitější než jinde. Morava svou strukturou kopců nedává dobré možnosti pro dlouhá spojení, pouze pro krátká.
- pohledy ze západu na východ jsou odlišné než z východu na západ.

A dost myšlenek. Doufám, že video dá jasnou představu o tom, co jsme pro vítězství podnikli a jak se s námi pokaždé Dlouhé stráně loučí.

Příjemných 15min přeje Standa Brno.


3 komentáře:

  1. Ahoj, mluvíš mi z duše, s těmito argumenty jsem svedl loni marný boj s větrnými mlýny ze severu Čech a Plzeňska. Teď jsem se navíc z tamního webu dověděl, že se země neotáčí kolem slunce, ale že to je naopak. Naštěstí radost z boje odkudkolkiv lze nalézt i na jiných frekvencích.
    Hezký den a hodně štěstí v boji na CB a PMR, Vám přeje Žán Braník Praha, 73.

    OdpovědětVymazat
  2. Stando děkuji za tento snímek který jasně dokazuje co je třeba udělat pro dosažení cíle. Sám moc dobře vím co to obnáší. Takových cest mám za sebou ani nepamatuji kolik. Proto se hluboce skláním před tímto a podobnými výkony. Nemohu souhlasit ( jako ředitel soutěže ) s tím, že Vaše vítězství nebylo regulerní. Bylo naprosto regulerní a zasloužené a nemůže se najít nikdo, kdo by to oficielně mohl zpochybnit. A pokud tak někdo konal, byla to jen jeho osobní věc. Vím dobře o co se jedná. To ale nemá nic společného s regulerností vašeho výkonu. Ten byl nezpochybnitelný !
    Možná by nebylo na škodu kdybychom spojili svoje sily (nápady) a pokusili se najít řešení dobré jak pro ČR tak pro SK. To je totiž jediný důvod, který nás jako pořadatele vedl ke změnám. Nechceme ztratit to co Milan 42 vytvořil. On totiž neměl jen snahu vytvořit soutěž Eter bez hranic, ale a to byl ten hlavní význam ( osobně jsem to s Milanem dával dohromady) společné pořádání soutěže. To se ale v posledních letech ( 2008, 2009, 2010 ) vytratilo a došlo to tak daleko, že Slováci si dělají vlastní vyhodnocení. Byli bychom rádi, kdyby do budoucna se to mohlo vrátit do starých kolejí. Ale to je zatím ve hvězdách.
    Přeji všem pěkný den.
    Venca Chotěšov CL39

    OdpovědětVymazat
  3. Ahojte.
    Za svou osobu bych jen chtěl... Byl bych nerad, aby se tato diskuse stala nějakou konfrontační. Spousta vody uteklo a nejde žít jen minulostí. K tomu všemu a ke všem těm diskusím si myslím, že jsme si tak trochu navzájem šlápli na kuří oko. Vašku vyhlásil jsi co jsi vyhlásil, stanovisko jsi zaujal, mno a nám se to nelíbilo, dali jsme to najevo dopředu a když se nepodařilo se dohodnout, zvolili jsme obtížnou, legální cestu, bohužel zase pro Tebe ale jsme Ti ten šlápanec asi oplatili. Ty další kecy kolem v této chvíli fakt nemají smysl. Snad jen, každé naše prohlášení v tomto tématu jsme spíše cítili jako reakci na více či méně veřejnou výtku tohoto počínání.

    Zanechme nářků. Ti ptáci ze severní Moravy to dělají pro zábavu, a ne pro zlaté trenky. A pokud je Tvá výzva ke spojení sil míněna vážně, víš, že u nás máš zastání. Sami Ti s návrhy hlavu moc plantat nechceme, vytrpíš si toho v diskusi s jinými dost. Pokud chceš s čímkoliv pomoct, nebo jen prodiskutovat, jsme Ti k dispozici, kontakty máš. Snad jen připomenu, víš, že jsme se i v minulosti vzdali účasti v soutěži a nabídli kontrolní stanici, tím jsme přišli o možnost umístění, a přežili jsme ve zdraví (až na ty játra...).

    Vašku, email na mne je na CBDX, na Vojtu, Standu také. Telefony také nejsou tajné, TMR třeba také ví, jak se na mne dovolat, já na Tebe mám telefon i email... Chceme-li tedy cokoliv probrat, informační bariéra snad není.

    Díky Za Tvou reakci a těším se (u mne po delší pauze) naslyšenou.

    Černý muž a soumar... :-) Mirda

    OdpovědětVymazat