neděle 20. března 2011

První vysílání do Diplomu




Podařilo se. Se zpožděním proti původně ohlášenému začátku vysílání jsem dojel k hradu Helfštýn a zahájil vysílání.


Skoro okamžitě se objevili i první návštěvníci. Takže kromě samotného vysílání se povedlo prohodit pár slov. Z dovezených termosek se pilo kafe, teplo zajišťoval fungující bufík, takže ani chladné počasí, až skoro mrazivé, nezchladilo nadšení k vysílání.


Za více než 4 hodiny vysílání se podařilo navázat více než 50 spojení. Byly chvíle, kdy se nikdo nehlásil a v zápětí se objevila i malá fronta.

Příjemné vysílání jsem ukončil kolem půlnoci.

Děkuji za povolení výjezdu Kastelánovi hradu Helfštýn i za podporu těm, kteří přišli na návštěvu nebo se ozvali.

Poznámka na okraj: Deník bude zaslán do CBligy, díky "důkladné" kontrole se může stát, že některá spojení nebudou uznána. Proto oznamuji, že do diplomu bude platný mnou vedený deník, nikoli ten, který se objeví na stránkách Českolípáků.


Standa-Junior

Mapa navázaných spojení:

2 komentáře:

  1. Ahoj Stando + parta. Koukám na tu fotku interiéru radiovozu (jinak známého) a na první pohled mi cosi nesedělo - mé oko spočinulo na těch lesklých válcích. První dojem - to jsou jakési obří kondenzátory (!?!), nebo že-by přímo Laydenské láhve (?!?), nebo dva druhy kávy (?), nebo - ale to snad né (!) - chtěl jsem napsat "svařáček". Jinak můj mikrofon je už v pořádku. Mějte se všichni fajn. Jordán

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Jordáne,

    ještě jednou díky za věnované úsilí k navázání spojení s Diplom-vozem.

    V Kijani, jak říká Milan Valmez se moc nezměnilo. Řekl bych, že je plná vzpomínek. Pavlova značka je stále nad oknem. Na Lojzíka Huštýn si vzpomenu, když připojuji nějaké spotřebiče do jeho rozbočovače, a ostatní nějakou formou taky zapsali svá jména do historie tohle radiovozu. Vojtěch mi v něm vypil mou snídani na Velké Javorině. Mirda a Jindra zase uvnitř chrápali tak, že jsem nemohl spát, Quick a Kalamita se mnou navštívili Karlštejn...prostě známé to auto severomoravským CBčkářům.

    A v těch termoskách byl čaj, stejně jako ve speciálce WD-40 (není na fotce),poslední termoska obsahovala dobré kafe! Celkem tedy 4 termosky.

    OdpovědětVymazat